Maatregelen over COVID-19 i.v.m Taxi.

Maatregelen over covid-19 i.v.m. taxi.

 

Vanwege COVID-19 heeft de overheid verschillende Maatregelen i.v.m. taxi’s ingesteld. De gezondheid en veiligheid van onze passagiers en chauffeurs hebben bij ons de hoogste prioriteit. Met het openen van de economie zijn ook de maatregelen verder aangepast. Om er voor te zorgen dat Gids Taxi Eindhoven een uitstekende manier van reizen blijft, heeft Gids Taxi de volgende maatregelen genomen naast de algemeen geldende hygiëne maatregelen:

  • Bij aanvraag van een rit vraagt onze centralist of de chauffeur of u corona gerelateerde klachten heeft (conform de richtlijnen van het RIVM.
  • Ook als in een voertuig 1,5m afstand bewaard kan worden, is het uitgangspunt dat iedereen vanaf 13 jaar een niet-medisch mondkapje draagt.
  • De meeste taxi’s zijn uitgerust met een fysieke afscherming. Als er geen scherm aanwezig is, zal de chauffeur ook een mondkapje dragen.
  • kijk voor meer informatie rondom de symptomen en algemene preventie maatregelen op de website van het RIVM.

Taxi Protocol

 

De Gids Taxi volgt het protocol taxiverzoek zoals opgesteld door Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), de landelijke vereniging voor ondernemers actief in zorg- en taxivervoer, samen met de vakbonden FNV & CNV Vakmensen. Binnen de kaders van het kabinetsbeleid en adviezen van het RIVM voor de bestrijding van het corona-virus, willen taxivervoerders en hun medewerkers hiermee het taxivervoer zo verantwoord mogelijk weer op de grotere schaal gaan uitvoeren.

Wij veronderstellen dat iedereen inmiddels goed bekend is met de algemene hygiëne maatregelen welke terug te vinden zijn op de site van het RIVM:
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel.

Maatregelen in het vervoer

 

Bij aanvraag van een rit wordt door de centralist of door de chauffeur aan de reiziger gevraagd of hij/zij corona gerelateerde klachten heeft. Bij klachten kan de reiziger NIET mee.
Wanneer de chauffeur twijfelt of de reiziger klachtenvrij is, beslist de chauffeur of de reiziger wel of niet mee kan.

Per 1 juli zijn reizigers van 13 jaar en ouder verplicht om een mondkapje te dragen in de taxi.

Ook als het mogelijk is om in het voertuig 1,5m afstand te houden, is het uitgangspunt dat er een mondkapje wordt gedragen. De chauffeur draagt een chirurgisch mondkapje en de reiziger(s) een niet-medisch mondkapje, of er kan tussen de chauffeur en de reiziger een fysieke afscheiding zijn aangebracht.

Huishouden (gezin of bijv. woongroep)?

 

Net als in het openbaar vervoer zijn alle reizigers van 13 jaar en ouder verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen, ook als alle passagiers uit één huishouden komen.

Er zijn geen beperkingen voor het aantal passagiers anders dan de maximale capaciteit van de taxi.

  • Maatregelen tijdens en na de rit
  • Chauffeurs zorgen er voor dat zij niet te dicht bij het gezicht van de reiziger komen.
  • Chauffeurs zijn voorzien van desinfectiemiddel of – doekjes om handen en contactpunten te kunnen reinigen.
  • Tijdens elke rit, en tussen ritten door wordt er in het voertuig zoveel mogelijk geventileerd
  • De contactpunten in het voertuig (denk aan deurgreep, armleuning, veilheidsgordel, pinapparatuur en handgreep) worden extra schoongemaakt

Het complete protocol veilig taxivervoer kunt u op de volgende pagina vinden van het KNV klik Hier.